Börsiettevõtete juhid ei täitnud teavitamiskohustust

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börsi logo.
Tallinna börsi logo. Foto: .

Tallinna Börsil noteeritud aktsiaseltsidega Harju Elekter, Kalev, Olympic Entertainment Group ja Silvano Fashion Group seotud isikud rikkusid teavitamiskohustust ja said karistada.


Väärtpaberituru seaduse kohaselt on aktsiaemitentide nõukogu ja juhatuse liikmetel kohustus teavitada Finantsinspektsiooni oma tehingutest tema poolt juhitava börsiettevõtte aktsiatega. Sealhulgas on kohustus teavitada juhiga seotud juriidilise isiku tehingutest.



Eeltoodust tulenevalt karistas Finantsinspektsioon rahatrahviga osaühinguid Linderin Grupp, Tradematic, Geoplast, Hendaya Invest ja SIA Alta Capital Partners. Kohustuse rikkumise tõttu ei olnud Finantsinspektsioonil võimalik informeerida avalikkust börsiemitendi aktsiatega seotud isikute poolt tehtud tehingutest.



Finantsinspektsioon peab äärmiselt oluliseks, et investoritele oleks kättesaadav igakülgne, ajakohane ja täpne teave börsiettevõtete juhtide poolt emitendi väärtpaberitega tehtud tehingute kohta.

Juhtide ja nendega seotud isikute tehingute läbipaistvus mõjutab olulisel määral investorite arusaama emitentide tegevusest ning on turu tõhusa toimimise üheks nurgakiviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles