Eesti pangad näitasid energiasäästus häid tulemusi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipank.
Krediidipank. Foto: Arno Saar/SL Õhtuleht

Üleeuroopalise energiasäästuvõistluse Energy Trophy+ saavutas Krediidipank omas kategoorias teise koha, kirjutab ajakiri Keskkonnatehnika.


Kokku säästeti Krediidipanga Eesti kontorites 12 kuud väldanud võistluse käigus varasema 3 aasta energiatarbega võrreldes peaaegu üks GWh energiat, millest veidi üle poole moodustas elektrienergia.

Kokku säästeti võistlusel osalenud Eesti ettevõtete kontorites 12 kuud väldanud võistluse käigus varasema 3 aasta energiatarbega võrreldes peaaegu 1 GWh energiat, millest veidi üle poole moodustas elektrienergia.

Lisaks Krediidipangale saavutas häid tulemusi ka Swedbank. Need kaks panka suutsid ilma märkimisväärsete investeeringuteta, ainuüksi nutikate lahendustega säästa kliimaga korrigeerituna vastavalt 17 ja 13 protsenti senisest tarbest.

Üle-euroopalises arvestuses võistlevate kontorite järjestamisel korrigeeriti säästunumbreid veel lisaks töötajate arvuga, sest elektri tarbimine on kontorites seotud töötajate arvuga. Nii saadi meie kahe panga säästunumbriteks koguni 28 ja 25 protsenti. Sellega oldi oma kategoorias auhinnalisel teisel ja viiendal kohal.

Euroopa Komisjoni rahastatud energiasäästule suunatud rahvusvahelistes projektides panustatakse inimeste teadlikkuse ja käitumisharjumuste muutmisele. Eestis osalesid 5 kontorit kokku 20 745 m2 kontoripinna ja 815 töötajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles