Läti ekspert: väljarände peatamiseks tuleb tõsta tööviljakust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5 latti
5 latti Foto: Lati Pank

Läti keskpanga majanduseksperdi Oleg Krasnopjorovi hinnangul tuleks väljarände vähendamiseks tõsta tööviljakust ja töötajate kvalifikatsiooni, parandada töötingimusi ja tõhustada töökorraldust.


Ta tõdes, et selle aasta esimesel poolel emigreerus Lätist Suurbritanniasse 8300 inimest, mida on kaks korda enam kui aasta varem. Majanduskriisist haaratud Iirimaale asus aga selle aasta 11 kuuga elama 3600 lätimaalast ehk vaid kolm protsenti enam kui 2008. aasta esimesel poolel.

Läti on Euroopa Liidus liider elanike Suurbritanniasse ja Iirimaale emigreerumise poolest.

Ekspert tõdes, et peamine emigratsiooni soodustav tegur oli sel aastal hoogne töötuse kasv, mis omakorda oli tingitud ehitusmahtude kokkukuivamisest.

«Emigratsiooni vähendamiseks majanduslanguse perioodil tuleb tõsta tööviljakust, tõsta kvalifikatsiooni, tõhustada töökorraldust, mis lubaks vältida palkade vähendamist ning aitaks ühtlasi taastada usaldust Läti vastu ja Läti valitsuse otsuste vastu. Madal tööviljakus ei soodusta tööhõivet,» ütles Krasnopjorov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles