Bank of America sai uue tüürimehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of America
Bank of America Foto: Reuters

Bank of America nimetas eile hilisõhtul uueks tegevjuhiks omaenda ridadest pärit Brian Moynihani ning valmistas pettumuse institutsionaalsetele aktsionäridele, kes on juhtkonnavahetuseks kõva agitatsioonitööd teinud.


50-aastase Moynihani ametissenimetamisega jõudsid lõpule ärevad 11-nädalased otsingud, mille käigus jõuti käia välja mitmeid kõrge profiiliga kandidaate ning mis tõid ilmsiks ka juhatuse ja direktorite nõukogu lahkmeele - ühed tahtsid juhti seest-, teised väljastpoolt.

Kuna Moynihan nüüd paigas on, ei pea pank end enam vähemalt vaevama küsimusega, kes 1. jaanuarist lahkuva Ken Lewise välja vahetab. Lewis teatas oma lahkumisest 30. septembril ja lubas töötada käesoleva aasta lõpuni.


Juhiotsingud aga kippusid venima ja paljud hakkasid juba spekuleerima, kas Lewise lahkumisotsust lõpuks edasi ei lükata või üldse ümber ei muudeta.

Pikemas perspektiivis seisab Bank of Americal aga tõenäoliselt ees järjekordne aasta täis tülitsemist aktsionäride ja regulaatoritega, kes süüdistavad panka selles, et nad varjasid aktsionäride eest enne Merrill Lynchi ülevõtmist olulist informatsiooni.

Rahulolematu Finger Interests, kellele kuulub üle miljoni BofA aktsia, ongi juba konsultatsioonifirma Altman Groupi endale appi palganud, mida võib tõlgendada kui sõjakuulutust järgmise aktsionäride koosoleku eel.
Möödunud aprillis juhtis Finger Interests aktsionäride ringis edukaks osutunud kampaaniat Lewise troonilt tõukamiseks.

Teised suuraktsionärid on Moynihani valimist toetanud ning on seda meelt, et seestpoolt valitud juht tagab teatud stabiilsuse.

Moynihan ütles ajakirjanikele, et ta on panga ärimudeliga rahul, kuna see on hea kombinatsioon tugevast jaepangandusbaasist ning investeerimispangandusest. «Meil on lihtsalt seljataga majanduslikult rasked ajad,» ütles ta. «Aga muidu on meil ärivaldkonnad hästi paigas.»

BofA nõukogu esimehe Walter Massey sõnul oli kogu valikuprotsess väga põhjalik ja intensiivne. Ta ütles, et juhatus hääletas üksmeelselt Moynihani poolt, kuid selleks kulus neil ka praktiliselt terve päev.
Otsus sündis lõpuks kell 8 õhtul.

Copyright The Financial Times Limited 2009.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles