Swedbanki annetuskeskkond kogus 820 000 krooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu

Möödunud aastal avatud Swedbanki annetuskeskkonna vahendusel on üle 6000 inimese annetanud abivajajatele kokku 820 000 krooni, Swedbank lisab sellele omalt poolt miljon krooni.


Swedbanki ühiskondliku vastutuse valdkonna juhi Maris Ojamuru sõnul algas tänavuaastane annetuskeskkonna jõulukampaania sõnumiga «Sul on soe süda. Näita seda!», millega pank kutsub taaskord inimesi toetama Eesti elu edasiviivaid algatusi.



Ojamuru sõnul püütakse selle aasta kampaaniaga veidi enam pöörata tähelepanu püsitoetustele. «Swedbanki internetipanka kasutab regulaarselt ligikaudu 500 000 inimest. Kampaania eesmärk on panna need igapäevaste arvelduste tegijad kas või hetkeks mõtlema, kuidas oluliste probleemide lahendamisele kaasa aidata,» selgitas ta.

Juhul kui pool selle panga regulaarsest internetipanga kasutajast Eestis teeksid iga kuu 10-kroonise püsiannetuse endale meelepärase organisatsiooni toetuseks, aitaks see Eesti kodanikeühinguid 2,5 miljoni krooniga kuus, mis teeks aastas 30 miljonit krooni.

Ojamuru sõnul on annetuskeskkond loodud eelkõige selleks, et toetada elujõulisi vabaühendusi. «Hea meel on tõdeda, et inimestest hoolivaid organisatsioone on Eestis palju ja tuleb üha juurde. Seetõttu lisasime detsembrist meie annetusekeskkonda ka uue kategooria «Perekond ja toimetulek», milles on esindatud organisatsioonid MTÜ Tallinna Naiste Kriisikodu, MTÜ Oma Pere, MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskus ning sihtasutus Dharma.»

Annetuskeskkonnas www.swedbank.ee/tuletoeta on esindatud 21 katusorganisatsiooni neljast erinevast valdkonnast - lapsed ja noored, rahvatervis, keskkonnakaitse ning perekond ja toimetulek.

Annetuskeskkonna pikemaajalisem eesmärk on jagada informatsiooni ja algatada dialoog Eesti elanike ja ühiskonnas olulisi probleeme lahendavate organisatsioonide vahel. Püsikorralduse ja interneti teel tehtud siseriiklikelt maksetelt annetuskeskkonna organisatsioonidele pank teenustasu ei võta. Igale Swedbanki kontoris kas ühekordse või püsiannetuse sõlmijale kingib pank südamekujulise helkuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles