Raul Puusepp: järgmine aasta on kaubanduses raske, kuid allahindlused on väiksemad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp. .
Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp. . Foto: Margus Ansu.

Järgmine aasta tuleb kaubanduses sama raske kui tänavune, kuid selle aastaga samaväärseid allahindlusi ei tule, prognoosib Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp ajakirjas Saldo.


Puusepa sõnutsi kujunes lõppev aasta kõigile jaekaupmeestele märgatavalt raskemaks, kui prognoositi ja 2009. aastaks tehtud prognoos kehtib pigem 2010. aasta kohta.

«Suur töötuse tase ja tarbijate jätkuv ebakindlus pärsib tarbimist. Inimesed lükkavad kestvuskaupade oste edasi, kaupade ostmisest, millest on võimalik loobuda, loobutakse üldse,» ütles Puusepp ajakirjale.

Aasta esimeseks pooleks prognoosib ta mõningast languse jätkumist ning elavnemist ja eelmise aasta taseme mõõdukat ületaist on oodata alles aasta teises pooles.

Kokkuvõttes peaks tuleva aasta jaekaubanduse käive Puusepa sõnul jääma 2009. aastaga ligilähedaselt samale tasemele.

Sektorite lõikes on pilt tema sõnul siiski erinev. Toidukaupade puhul on stabiilsus suurem, keskmisest veidi parem on tarbimine jalatsi-, rõiva- ja spordikaubanduses.
Kuna kaupmeeste üleplaneerimisest tulenenud suured kaubavarud on olulises osas realiseeritud, siis 2010.aasta allahindlused jäävad Puusepa sõnul selle aasta omadele alla.

Samas ei usu ta, et hinnad tervikuna saaksid poodides eriti kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles