BCT käivitas Sillamäel ammoniaagiterminali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe sadam.
Sillamäe sadam. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Vene kontsernile Akron kuuluv AS BCT (Baltic Chemical Terminal) käivitas neljapäeval Sillamäe sadamas ammoniaagiterminali ning võttis vastu esimese laeva, vahendab Interfax.


Neljapäeval võeti Sillamäel vastu esimene laev, millele laaditi 11 640 tonni ammoniaaki, teatas Akron oma pressiteates.

AS BCT terminal on teine ammoniaagi säilitamisele ja käitlemisele spetsialiseerunud terminal Läänemere regioonis. Akroni teatel on kompleksi eelisteks soodne geograafiline asend Venemaa ammoniaagitootjate suhtes ning võimalus teenindada aastaringselt kuni 40-tonnise veeväljasurvega laevu.

Terminalis on praegu kasutusel kolm 20 000-tonnist mahutit karbamiidi-ammoniaagi segu jaoks ning kaks ammoniaagimahutit, mille mahutavus on kokku 60 000 tonni.

BCT tegevjuht Aleksandr Volohhonski on BNSile rääkinud, et ettevõte on terminali kahte etappi investeerinud kokku ligikaudu ühe miljardi Eesti krooni.

BCT plaanib järgmisel aastal käidelda 60 000-80 000 tonni kaupa kuus. BCT suuromanik on Vene kontsern Akron, väiksem osalus on Vladimir Volohhonskil.

Terminalikompleksi ehitus Sillamäel algas 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles