CV Keskus: Eestis on loodud 25 000-30 000 uut töökohta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV Keskuse andmeil on enim kasvanud tööpakkumiste arv turismi valdkonnas. Pildil turismimess Tourest 2009.
CV Keskuse andmeil on enim kasvanud tööpakkumiste arv turismi valdkonnas. Pildil turismimess Tourest 2009. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

CV Keskuse hinnangul on käesoleva aasta jooksul Eestis loodud ligikaudu 25 000-30 000 uut töökohta.


Ettevõtte tegevjuht Paavo Heil märkis, et sellise hulga töökohtade loomine on töötuse kõrge määra ning majanduskriisi foonil laiema tähelepanuta jäänud.

Tema sõnul viis CV Keskus oktoobris ja novembris Eesti ettevõtete seas läbi tööturu-uuringu, millele vastasid enamasti firmade juhid, omanikud ja personalispetsialistid.

Uuringust selgus, et enim on tööturul vajadus oskustööliste ja spetsialistide järele. Enim tööpakkumisi on aga sellistes valdkondades nagu klienditeenindus, müük, turism, toitlustus, tööstus ja juhtimine.

Kõige suurem kasv tööpakkumiste arvu osas on toimunud turismi valdkonnas (novembris kasv võrrelduna aasta keskmisega 59 protsenti), toitlustuses (42 protsenti), tööstuses (24 protsenti) ja telekommunikatsiooni valdkonnas (18 protsenti).

«Selgelt on näha, et ettevõtted on enamasti läbinud oluliste muudatuste etapi ning on valmis uuele kasvule vundamenti laduma.

Seda näitab ka see, et firmasid, kes koondamisi plaanivad, on vaid 4,9 protsenti. Samal ajal neid, kes kindlasti töötajaid palgata kavatsevad, on 21,7 protsenti,» lisas Heil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles