Balti hotellide juhid tegid ühisavalduse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Olümpia..
Hotell Olümpia.. Foto: Peeter Langovits.

Eile ja täna Pärnus koos viibinud Eesti, Läti ja Leedu hotelle ja restorane koondavate ühenduste juhid märkisid ühisavalduses, et käibemaksu määrasid hotelliteenustele ei tohiks tõsta.

Eesti, Läti ja Leedu hotellide ja restoranide liitude juhatused pidasid oma traditsioonilist ühisnõupidamist Pärnus 9 ja 10.juulil. Muude teemade kõrval olid arutusel käibemaksumäärad hotellidele ja restoranidele ning ühised turundustegevused.



Kolme riigi erialaliidud tõdesid, et Eesti valitsuse kava tõsta käibemaksumäära hotelliteenustele annaks negatiivse tagasilöögi mitte üksnes Eesti, vaid kogu Baltikumi turisminduse konkurentsivõimele ning võib viia hotellide müüginumbrite dramaatilise vähenemiseni. Osalejad olid ühisel arvamusel, et käibemaksumäära tõstmine annaks tõsise ohusignaali ka investoritele ning vähendaks kõigi Balti riikide majanduste usaldusväärsust.



Lisaks rõhutati kokkusaamisel kolme riigi alaliitude ühiste koordineeritud turundustegevuste tähtsust, mis aitaksid tõsta Balti riikide kui turismi sihtmaade tuntust. Veel arutati, kuidas tõsta ühiselt Baltikumi hotellide teeninduse kvaliteeti ning otsustati võtta kõigis kolmes Balti riigis kasutusele Nordic/Baltic hotellide klassifitseerimise süsteem.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles