Arco Vara müüs 3912 krooniga oma tütarfirma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara kontor.
Arco Vara kontor. Foto: Liis Treimann.

AS Arco Vara teatas täna, et müüs oma osaluse Arco Ukraina Valduste OÜs, kusjuures tehingu hinnaks oli kõigest 3912 krooni.


Ettevõtte teatel oli tehingu eesmärgiks väljuda kontsernile kahjumlikust tegevusest, mille ülalhoidmine nõudis lisafinantseerimist. Seetõttu ei pidanud Arco Vara lähiaastatel oma kohalolekut Ukrainas perspektiivikaks.

Arco Ukraina Valduste OÜ oli holdingettevõtteks Arco Vara kinnisvaravahendusbüroole Kiievis, Ukrainas. Arco Vara kontsern on alates 2009. aasta algusest fokusseerinud oma põhitegevuse Eesti, Läti ja Bulgaaria turgudele.

89,66-protsendilise osaluse Arco Ukraina Valdustes omandas OÜ Bagatini, kes oli võõrandatud ettevõtte väikeosanikuks ning kes tehingu tulemusena omab nüüd ettevõttes sajaprotsendilist osalust.

Tehingu maksumus oli 3912 krooni (250 eurot) ning tehingu tulemusena sai Arco Vara erakorralist kasumit 80 003 krooni (5113 eurot), mis tulenes negatiivse omakapitaliga ettevõtte võõrandamisest kontserni koosseisust.

Ettevõtte teatel ei avalda tehing olulist mõju Arco Vara kontserni tegevusele ega ole käsitletav olulise osaluse võõrandamisena. Arco Vara nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles