Eestlaste eluga rahulolu püsib Euroopa keskmisel tasemel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees.
Mees. Foto: Caro / Scanpix

Eurobaromeetri uuring näitab, et 2008. aasta kevadel oli eluga rahul 76 protsenti Eesti kodanikust, neist 11 protsenti olid eluga väga rahul.

Euroopa Liidus tervikuna oli eluga rahul 77 protsenti kodanikest, neist 19 protsenti väga rahul. Seega on Eesti näitaja endiselt võrreldav Euroopa keskmisega.

Euroopas tervikuna on eluga rahulolu veidi langenud: 80-lt protsendilt 2007. aasta sügisel 77 protsendi peale selle aasta kevadel. Eluga rahulolu on vähenenud just 15-s vanemas liikmesriigis: 83 protsendilt 80 peale. Kaheteistkümnes uues liikmesriigis on sarnaselt sügisega eluga rahul 65 protsenti kodanikest.

Koos Eestiga 2004. aastal liitunud liikmesriikides on rahulolu tase 71 protsenti. Kõige enam on eluga rahul kodanikud neis riikides, kus majanduslik heaolu on kõrge: Taanis, Hollandis, Luksemburgis, Rootsis, Soomes. Neis riikides on eluga rahul vähemalt 90 protsenti kodanikest. Väga rahulolevate riikide hulka on tõusnud ka Küpros, kus sarnaselt Sloveeniale on rahulolu uute liikmesriikide kõrgeim.

Skaala teises otsas on Ungari ja Bulgaaria, kus eluga on rahul alla poole kodanikest. Lätis ja Leedus on eluga rahulolu veidi langenud: Lätis on see nüüd 65 ja Leedus 60 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles