LHV: 2010 jätkub ralli aktsiaturgudel

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Analüütikud ennustavad aktsiaturgudele korralikke kasve.
Analüütikud ennustavad aktsiaturgudele korralikke kasve. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi aktsiaturud on teinud 2009. aastal võimsa tõusu, prognoosivad analüütikud järgmisel aastal ralli jätkumist, vahendab lhv.ee


UBSi hinnangul võiks Londoni FTSE 100 indeks kaubelda 2010. aasta lõpus 6250 punkti juures ehk 18 protsenti tänasega võrreldes kõrgemal.



Goldman Sachs näeb Euroopa aktsiaid järgmise aasta lõpus aga 21 protsenti kõrgemal. Goldman Sachs prognoosib 2010. aastal Euroopas erakordselt kiiret kasumite kasvu, kuna ettevõtted on kulusid vähendanud ja võidavad suuresti kasvavast nõudlusest arenevatel turgudel.



Credit Suisse'i strateegi A. Garthwaiteri hinnangul peaksid globaalsed aktsiaturud 2010. aasta keskpaigaks 12 protsenti kõrgemal kauplema.



Deutsche Bank on seevastu oma prognooside konsensusest tagasihoidlikum ja näeb Dow Jones Stoxx 600 indeksit järgmise aasta lõpus paar protsenti kõrgemal tänasest tasemest.



Deutsche Banki hinnangul on majanduse kasvutsükkel jõudmas teise faasi, kus investorid peavad hoolikalt sektoreid valima, et aasta plusspoolel lõpetada.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles