Teed saavad viis miljardit krooni lisaraha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Sille Annuk.

Valitsus kinnitas täna transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava muudetud kujul, millega investeerib täiendavalt transpordiobjektidele 5,45 miljardit krooni.

Aastatel 2009 kuni 2013 ehitatakse vastavalt kavale valmis Tallinna-Narva maantee Väo-Maardu teelõik, Tallinna ringtee Väo-Saue teelõik, Pärnu ümbersõit, Jõhvi liiklussõlm ja Tallinna-Narva maanteel Valgejõe-Rõmeda teelõik, sealhulgas Viitna möödasõit.

Lisaks ostetakse meresõiduohutuse tõhustamiseks uus mõõdistuslaev, millega Veeteede amet hakkab tegema veeteede hüdrograafilist mõõdistamist.

Täiendavate investeeringute summa on 5,45 miljardit krooni, millest Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist tuleb 4,14 miljardit krooni ja Euroopa regionaalarengu fondist 230,1 miljonit krooni.

Valitsus kinnitas transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava 6. märtsil, siis jäid kavast välja teeobjektid ning vastavad vahendid jäeti reservi. Koos täiendustega on investeeringute kavas 22 projekti mahus 11,9 miljardit krooni, millest Euroopa Liidu vahendeid on planeeritud 9,7 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles