Novembris kaupade hinnad langesid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium nimetab oodatava tarbijahindade tõusu ühe põhjusena kallinevaid aiasaadusi.
Rahandusministeerium nimetab oodatava tarbijahindade tõusu ühe põhjusena kallinevaid aiasaadusi. Foto: Toomas Huik.

Tarbijahinnaindeksi langus oli selle aasta novembris võrreldes eelmise aasta novembriga 2,1 protsenti ja võrreldes tänavu oktoobriga 0,2 protsenti, teatas statistikaamet.


Kaubad olid eelmise aasta novembriga võrreldes 2,2 protsenti ja teenused 1,8 protsenti odavamad. Toidukaup oli 5,0 protsenti odavam ja tööstuskaup 0,3 protsenti kallim.



Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta novembriga võrreldes tõusnud 2 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad langenud 3,3 protsenti.



Eelmise aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit kõige rohkem toidu 7,1 protsendine odavnemine, millest kaks viiendikku põhjustasid piimatooted (hinnalangus 14,7 protsenti) ning üle kolmandiku värske köögi- ja puuvili.



Möödunud aasta sama ajaga võrreldes oli soojusenergia 15,3 protsenti odavam ja mootorikütus 7,5 protsenti kallim.



Oktoobriga võrreldes olid novembris tarbijahinnaindeksi suuremateks mõjutajateks mitmesuguste vaba aja veetmisega seotud kaupade ja teenuste mõningane odavnemine ning mootorikütuse kallinemine.



Eelmise kuuga võrreldes langesid kõige rohkem lennukipiletite hinnad (8,6 protsenti) ja tõusis või hind (5,8 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles