Ennet: diagnoosist üksi ei piisa, ravi on ka vaja

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ennet
Jüri Ennet Foto: Merike Lill

Psühhiaater Jüri Ennet ütles negatiivsete majandusuudiste mõju kommenteerides, et haiguse diagnoosimisest üksi ei piisa, tuleb ka selgitada haigestumise põhjusi ja õige ravi määrata.

Enneti sõnul on uudistega nii nagu muudegi asjadega: positiivne teave teeb rõõmsaks, negatiivne aga kurvaks või ajab koguni nutma. Negatiivne võib aga saada positiivse varjundi, kui see ilusasti lahti seletada ja sellega tuleks praegu ühiskonnas rohkem tegeleda.

Teiseks tuleb Enneti sõnul paika panna majakas ehk arsti keeli määrata, kui kaua, millega ja kuidas ravida ning mis inimene ise teha saab. «Lootust tuleb anda, aga see peab olema reaalne,» ütles ta.

Sõna mõjutab igal juhul inimesi, kuid oluline on ka selle taust või keskkond. «On vaks vahet, kas uudis ilmub suurte tähtedega lehe esiküljel või surmakuulutuste kõrval või hoopis naljanurgas,» märkis Ennet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles