Soome võib tuua oma vilja Eestisse hoiule

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Soome riik toob tõenäoliselt aasta alguses Eesti ladudesse hoiule oma vilja, kuna soomlastel endil pole seda kusagil hoida.

Parim koht 60 000 tonni odra ladustamiseks on soomlaste arvates Muuga teraviljaterminal, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Teravilja transport ühest riigist teise läheb Soome riigile maksma miljoneid eurosid, Muuga kasuks räägib aga mitu asjaolu.

«Kuna Muuga on Baltikumi üks suuremaid terminale ja mahutab ligi 300 000 tonni ning asub Helsinglie lähedal, siis oli see ainukene variant,» rääkis põllumajandusministeeriumi taimekasvatussaaduste büroo peaspetsialist Reno Paju.

Olukorra teeb aga keeruliseks see, et perioodiks 2009-2010 prognoositakse ka Eestis rekordkogust sekkumiskokkuostu ehk kohalikku põllumeest toetavat ostu ning juhul, kui Eesti pool leiab, et vilja niiöelda administreerimisega hakkama ei saada, siis peavad soomlased ise hakkama saama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles