Audil läheb langeval autoturul väga hästi

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi maastur Q5, mis jõuab poodidesse selle aasta lõpus.
Audi maastur Q5, mis jõuab poodidesse selle aasta lõpus. Foto: www.audi.ee

Kuigi üldiselt on Eestis ja mujalgi uute autode müük vähenenud, lööb Audi uusi rekordeid maailmas ning ka meie kodumaal.

Rivo Saarna, Audide maaletooja Reval Auto ASi turundusjuht, põhjendab edu tohutute investeeringutega, midas Audi on teinud tootearendusse.

Mudelivalik on võrreldes kümnenditagusega suurenenud. Lisandunud on väga edukalt müüdav maastur ning kabriolett.

Aasta lõpus tuleb välja uus A6 ning müügisaalidesse ilmub ka maasturi Q7 väiksem vend Q5.

Saarna sõnul jõuab nn premium klassi autode («kolm suurt sakslast» - Mercedes, BMW ja Audi) müük statistikasse viitajaga, sest arvesse läheb auto üleandmise aeg.

Enamasti on nii, et klient tellib auto oma maitse järgi ning saab selle kätte 3 kuu või koguni poole aasta pärast. Seepärast julgeb Reval Auto turundusjuht juba täna üsna kindlalt ennustada, et sellel aastal müüvad nad Eestis üle 700 Audi (eelmisel aastal 620).

2008. aasta esimese poolaasta jooksul kasvatas Audi üle maailma müüginumbreid möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 1,4 protsenti ehk kokku 516'000 müüdud sõidukini. Hiinas kasvasid müüginumbrid koguni 23, Venemaal 19 ja näiteks Inglismaal 4 protsenti.

Eesti turul tegi Audi sõiduautode maaletooja Reval Auto samuti läbi aegade parima poolaastatulemuse, müües esimese kuue kuu jooksul 370 uut Audi sõiduautot, mis on ligi 3 protsenti enam kui aasta tagasi.

2008. aasta on Audi kontsernile juba 13-nes järjestikune rekordaasta. Audi AG juhatuse esimehe Rupert Stadleri kinnitusel ületab käesoleva aasta lõpuks ettevõte esmakordselt ka ühe miljoni müüdud sõiduauto piiri.

Stadleri sõnul on Audi hea müügitulemuse taga eeskätt uue Audi A4 mudeli edu, samuti Audi areng uutel turgudel.

Järgneva viie aasta jooksul investeerib Audi AG uute mudelite väljatöötamiseks 7,9 miljardit Eurot (124 mld krooni) ehk keskmiselt 25 mld krooni aastas. Selle tulemusena suureneb Audi mudelite arv 2015. aastaks praeguselt 27-lt 40-le.


Audi maaletooja Reval Auto omanik on oma investeerimisfirma kaudu suurärimees Hillar Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles