Hirm tuleviku ees paneb inimesi igaks juhuks säästma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix.

Hansapanga analüütiku Maris Lauri sõnul tekitavad ajakirjanduses levivad negatiivsed majandusuudised inimestes hirmu tuleviku ees ja panevad neid igaks juhuks kokku hoidma.

«Säästmine kasvab, kindlustuse ja pensionisammaste summad suurenevad, kusjuures leiab aset ka igaks juhuks säästmine,» rääkis Lauri.

Uuringud näitavad, et perede kindlustunne on sel aastal oluliselt langenud, eriti teises kvartalis. «Inimesed on aga hakanud tajuma, et kõik see, mida ajakirjandus esitab, ei pruugi õige olla ja hinnad ei saa ka lõpmatuseni tõusta,» ütles analüütik ja lisas, et inimesed on negatiivsete uudiste tulvast väsinud.

Vaatamata sellele, et perede tegelik heaolu pole vähenenud, tunnevad nad ebakindlust, Kõige enam kardetakse jätkuvat hinnatõusu, samuti töötuks jäämist. Need kartused tekivad Lauri sõnul suuresti ootuste põhjal, sest räägitakse, et asjad lähevad halvasti.

Ta lisas, et mõni välisinvestor levitab oma isikliku äri huvides meelega põhjendamatult negatiivset infot Eestis toimuva ja tulevikuväljavaadete kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles