Müügipiirang ei vähenda joomist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett.
Alkoholilett. Foto: Peeter Langovits.

Saku Õlletehase juhatuse liige Inga Kuusik arvab, et riigikogu seatud alkoholimüügi piirang on poolik lahendus, kirjutab Äripäev.

«Olen alati arvanud, et piirangud ei aita alkoholi kuritarvitamist ohjeldada. Riik peab mõtlema sellele, kas alkoholimüügi piiramine ja seaduste karmistamine ei tekita hoopis ahvatlusi. Kas müügipiirang Põhja-Eestis kella kaheksast õhtul aitas õlle ja kange alkoholi tarbimist piirata? Uuring näitab, et mitte. Järelikult peavad riigil olema muud hoovad, et probleemidega võidelda. Majanduskeskkond on kogu meie iseseisvusaja olnud väga liberaalne ning selles kontekstis on igasugune piiramine vastuoluline, » selgitas Kuusik.

See, et 14. juulist saab õlut kõikjal Eestis osta kella 10-22, on tema arvates poolik lahendus, aga siiski parem kui erinevad reeglid erinevates omavalitsustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles