Parts: Tallinn avab kultuuripealinnana uksi ettevõtjatele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal on Euroopa kultuuripealinn Tallinn.
2011. aastal on Euroopa kultuuripealinn Tallinn. Foto: Peeter Langovits.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna kohtumisel sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liikme Mikko Fritzega, et igale ettevõttele on auasi siduda oma turundus Tallinna kui Euroopa 2011. aasta kultuuripealinna võimalustega.


Kohtumisel räägiti ettevõtjate võimalustest toetada kultuuripealinna tegemisi ja siduda oma turundusplaane selle olulise kultuurisündmusega. Arutleti ka lennuühenduste teemal, räägiti võimalikest turismi sihtgruppidest ja ühistegevustest teiste Läänemere kaldal asuvate kultuurpealinna tiitlit kandvate linnadega.



«Meie jaoks on olulisim märksõna kaasatus. Soovime, et iga ettevõte ja inimene tunneks end kultuuripealinna osana ning et ta tahaks Läänemerd ja kogu Eestit väärtustava kultuuripealinna tegemistes kaasa lüüa,» ütles Mikko Fritze.



Kõneks oli ka sihtasustuse Tallinn 2011 juba käivitunud koostöö EAS-iga ja ühise turunduskava loomine, eelkõige turismi valdkonnas, samuti aga võimalused, mida pakub Eesti osalemine maailmanäitusel EXPO 2010.



Mikko Fritze tõstatas kohtumisel ka kultuuripealinna projekti rahastamise teema linna ja riigi poolt. Majandusministri arvates peaks Eesti riik panustama sellesse projekti samal tasemel Tallinna linnaga.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles