Kust sportlased steroide saavad?

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kulturist Argo Aderi äsja antud positiivne B-proov tekitab küsimuse, kust steroide üldse saab. Natuke uurides tuleb välja, et illegaalne steroidiäri käib häirimatult internetis.


Portaalis bodybuilding.ee olevas foorumis käib juba mitu aastat tihe steroidiäri. Nii ilmub seal kuulutusi, kus otsitakse erinevaid anaboolseid steroide müügiks kui ka selliseid, mis sulaselgelt steoride teistele pakuvad.

Näiteks on selle aasta alguses postitanud kasutaja ats, et müüb erinevaid steroide. Teema on nii popp, et on saanud kümneid vastupostitusi, kus spordisõbrad paluvad steroidide hinnakirja, et siis otsus langetada. Müügiks palutakse anaboolseid steroide nagu Sustanon 250, Winstrol ja Primobolan, kuid kaubaks lähevad ka näiteks metaanitabletid.

Portaal bodybuilding.ee kuulub firmale Muscle Base, mille omanik on Vladmir Šumilov.

Teine koht, kust steoride saab on farmaestonia.blogspot.com, kus avaneb terve hinnakiri erinevatest steorididest. Selgub, et kalleim maksab 5000 krooni nind odavaim 110. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles