Lennujuhtimiskeskus saab ruumi juurde

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk..
Estonian Airi lennuk.. Foto: Raigo Pajula.

Reedel avatakse Lennuliiklusteeninduse AS-i lennujuhtimiskeskuse laiendus, millest suurema osa moodustab uus lennujuhtimissaal.

Juurdeehituse käigus lisandus hoonetele 1261,6 ruutmeetrit pinda. Suurema osa sellest hõlmab uus lennujuhtimissaal. Samuti paikneb uues hoones lennuinfo töötlemise üksus ja tööruumid tehnilisele personalile, kohvinurk, puhke- ja treeningruumid.

Lennujuhtimiskeskuse laiendust ajendas ehitama lennuliikluse kiire kasv. Selle aasta 6 kuu jooksul on lennuliiklus suurenenud 19,5 protsenti, ulatudes juunikuus rekordilise 16089 lennuni.

Lennuliiklusteeninduse AS on viimastel aastatel värvanud juurde lennujuhte ja lisaks Tartu Lennukolledži lõpetajatele koolitab neid ka välismaal. Liikluse kasv ja Euroopa Ühtse Taeva Projekt nõuavad ka süsteemide mahtude ja võimsuste lisamist.

Juurdeehituse projekteeris Sweco Projekt AS ning ehitas AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg. Juurdeehituse projekteerimine maksis 1,6 milj krooni ning ehitusmaksumuseks oli 41,5 milj krooni. Ehitustöid rahastati omavahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles