Ettevõtjad vaidlustavad majutusasutuste maksutõusu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delfine hotell..
Delfine hotell.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti suuremad ettevõtlusorganisatsioonid Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit saatsid majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile kirja, milles taunivad plaani tõsta majutusasutuste käibemaksu.

Kirjas pööratakse ministri tähelepanu turismisektori avatusele, tihedale konkurentsile ning laialt levinud praktikale EL liikmesriikide hulgas kasutada lubatud käibemaksuerisusi majutusteenuste puhul. 27-st EL liikmesriigist rakendab majutusteenustele alandatud käibemaksu 22.

Käesolevas majanduse kohanemisfaasis on järsud maksude tõstmised lubamatud, kuna vähendavad Eesti ettevõtete konkurentsivõimet ning pärsivad motivatsiooni ettevõtlusega tegeleda. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit peavad õigeks seetõttu maksukoormust suurendavaid muudatusi käibemaksuseadusesse mitte sisse viia.

Kaubanduskoja peadirektor Siim Raie sõnas kirja kommenteerides: «Maksude tõstmise peale võime mõelda siis, kui majandus on taas kasvufaasis. Lähiaastatel pidurdab igasugune maksude tõstmine sellesse kasvufaasi jõudmist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles