Riik haukab maaomanike mereäärsetest kinnistutest tükke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereäärse maa omanik võib avastada, et mere ja tema kinnistu vahele on tekkinud riigimaa.
Mereäärse maa omanik võib avastada, et mere ja tema kinnistu vahele on tekkinud riigimaa. Foto: Urmas Luik

Seni end mereäärsete maade omanikuks pidanud muhulane Anne Korv avastas, et tema maid rannakinnistuteks enam nimetada ei saa, kuna nende ja merepiiri vahele on maa-amet kaardil joonistanud uued riigimaad.

Kui eelmise kaardi järgi ulatus tema Muhu lõunarannikul asuvad kinnistud merepiirini välja, siis maa-ameti praegusse katastrikaarti kinnistute ja veepiiri vahele ilmunud uus 112 meetri laiune maariba, kuhu riik võib moodustada uued katastriüksused, kirjutas Meie Maa.

Naine avaldas kartust, et kui riik merepiirile uued katastriüksused moodustab ning jutud ehituskeeluvööndi vähendamisest saja meetrini veepiirist teoks saavad, võib tekkida olukord, et mere äär kui kõige parem tuulekoridor võidakse müüa tuuleparkide arendajatele.

Maa-ameti peadirektori esimese asetäitja peadirektori ülesannetes Raivo Vallner selgitas, et aluskaarte on aegade jooksul uuendatud ning ka kaardistamise tehnoloogia on muutunud.

Vallner lisas, et kaldajoon võib tõepoolest muutuda ka looduslike nähtuste, nende seas ilmastikuolude või geomorfoloogiliste nähtuste tulemusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles