Jüri Käo: jääme oma Venemaa-hoiakuga ühel hetkel üksi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Käo.
Jüri Käo. Foto: Peeter Langovits.

Suurettevõtja Jüri Käo sõnul on Eesti püüdnud Venemaaga suheldes pidevalt Kremlile selgeks teha euroopalikke väärtusi, mis aga ei kanna vilja.


«Me jääme nende väärtuste hoidmisega mingil hetkel üksi,» hindas Käo konverentsil «Eesti pärast eurot.»



Käo viitas ka Nord Streami projektile ning tõstatas küsimuse, kas Eestil oli vaja võtta nii jäik positsioon. Tema sõnul on gaasitoru küsimuses Eesti kõik sõbrad meid juba üksi jätnud.



«Kremli režiimi ei õnnestu meil väärtushinnangute osas muuta. Kui me igal hetkel meenutame neile läänelikke väärtusi, on see meile kahjulik,» ütles Käo, kelle hinnangul peaks Eesti keskenduma senisest enam enda huvidele.



Ka Eleringi juhatuse esimehena 1. detsembrist ametisse astuv Taavi Veskimägi rõhutas, et riigil peavad väärtused olema, aga huvideta hakkama ei saa.



«Peame oma huvid kõigepealt deklareerima, kokku leppima ja siis ellu viima. Peame olema avatumad nii Aasia, Venemaa kui Euroopa suunal.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles