Tallinn võib saada väikelennukitele lisajaama

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus otsustab kolmapäeval, 25. novembril Väike-Sõjamäe tn 22 kinnistule ja lähialale detailplaneeringu algatamise era- ja väikelennukite lennujaama ehitamiseks.


Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Suur-Sõjamäe tänava ja Tallinna Lennujaama vahelisel alal. Väike-Sõjamäe tn 22 kinnistu on riigile kuuluv hoonestamata tühermaa. Planeeringualast põhjas paikneb põhiliselt nõukogudeaegne tööstushoonestus. Planeeringualast lõunas on Tallinna lennuvälja ruleerimisrajad.

Planeeritavale alale kavandatavate hoonete alune pind võib olla kuni 16 000 m² ja hoonete suurim lubatud kõrgus 10-25 meetrit maapinnast sõltuvalt lennujaama kõrguspiirangutest. Parkimine on lahendatud omal krundil hoone mahtu kavandatud 142-kohalisse parklasse.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Tallinna Lennujaam, kes soovis kinnistute liitmist ja planeeritavale alale ehitusõiguse määramist era- ja väikelennukite lennujaama (terminali ja angaaride) ehitamiseks. Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles