GM koondab tuhandeid valgekraesid

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motorsi Chevrolet sõiduautod seismas Marylandis autokaupluse platsil 1. juulil 2008. aastal.
General Motorsi Chevrolet sõiduautod seismas Marylandis autokaupluse platsil 1. juulil 2008. aastal. Foto: Reuters / Scanpix

USA autogigant General Motors (GM) plaanib koondada tuhandeid valgekraede ametikohti ning kaalub, kas müüa osa kaubamärkidest või peatada nende tootmine, kirjutab Wall Street Journal viidates asjaga kursis olevatele allikatele.

Mõlemad meetmed on osa kontserni suuremast plaanist, et jõuda 2010. aastal taas kasumisse, rääkisid asjatundjad ajalehele.

Koondamiste üle otsustab augustis kogunev General Motorsi direktorite nõukogu. Otsus tähendaks lisa juba varem teada olevatele töökohtade vähendamistele.

Nõukogu võib otsuse langetada ka juhtkonna plaanide kohta vähendada kaubamärkide hulka, mille all General Motors oma autosid USAs praegu pakub.

Löögi alt on väljas vaid Cadillac ja Chevrolet, mida ettevõte peab oma äri südamikuks.

GM on juba müüki pannud Hummeri kaubamärgi, ent selle hind jääb usutavasti tunduvalt madalamaks ühest miljardist dollarist.

Likviidsuse tagamiseks ja pankroti vältimiseks on GMil vaja kokku saada kuni 15 miljardit dollarit täiendavat raha. Ettevõte on kõvasti kannatanud tõusvate nafta- ja tooraine hindade ning krediidikriisi tõttu. Eelmisel nädalal ütles investeerimispank Merrill Lynch, et pankrot pole välistatud.

Automüük langes USAs juunis 15 aasta madalaimale tasemele. GMi aktsiahind on langenud 54 aasta madalaimale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles