Uuselanikud peletavad mänguväljakutelt lapsi

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna mänguväljak.
Tartu kesklinna mänguväljak. Foto: Margus Ansu.

Vastvalminud uute elurajoonide elanikud kaitsevad oma valdusi nii kiivalt, et ajavad ära koos emaga mänguväljakule tulnud pisipõnnidki, selline kanakitkumine käib näiteks Ülemiste lähedal Rootsiküla ja Kuldala elanike vahel.

«Käisin oma 2-aastasega Rootsiküla mänguväljal. Järsku lendab mu kõrvale auto ja seda juhtiv mees teatab, et see on eramaa, nemad maksid väljakute eest ja ärgu ma siin olgu,» rääkis Kuldala elanik Äripäevale.


Tõsi, Rootsiküla tõkkepuutagune sisehoov kuulub majaomanike vahel moodustatud MTÜdele ja on eravaldus.


Kuldala kortermajades elavad väikelaste emad, kes on parasjagu põnnidega mänguväljakul, räägivad, et Rootsiküla elanike tõrjuv hoiak küla laste suhtes on imelik.


Nad ütlevad, et samas käivad Rootsiküla lapsed koos vanaemade ja emadega Kuldala pargis mänguväljakul küll. Kellelgi pole mõttessegi tulnud neid Kuldala mänguväljakult, mis kuulub Kuldala Park OÜle, minema ajada.


«Inimesed, kolides näiteks Mustamäelt või Lasnamäelt Kuldalasse või Rootsikülla, arvavad, et seal on kõik teistmoodi - parem, rahulikum ja turvalisem,» räägib Kuldala kortermajas elav Toomas.


Tegelikkuses see nii ei ole ja uuselamurajoonides elavad samasugused inimesed ja tekivad samasugused probleemid, leiab Toomas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles