Põlva Agro omanikud teenisid 200 miljonit

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombain..
Kombain.. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Mullune aastalõpp Põlvas möödus võidujooksu tähe all - Tõnu Must ja Jaak Hinrikus üritasid üksteise võidu saavutada enamusosalust OÜs Põlva Agro, mis nüüd 200 miljoni krooni eest Leedu Agrowill Groupile maha müüdi.

Reedel, täpselt kuu pärast seda, kui Agrowill oli teatanud Vilniuse börsile ostu-müügikokkuleppe sõlmimisest, teatasid osapooled tehingu jõustumisest. Põlva Agro hinnaks jäi 14 miljonit eurot ehk umbes 200 miljonit krooni, kirjutab

Äripäev

.

Suurema osa sellest summast teenib Jaak Hinrikus, kelle osaluse suurus Põlva Agros (eraisikuna ja ka talle kuuluva firma OÜ Põlva Farmid kaudu) oli üle 90 protsendi.

Ostupakkumisi tegid senistele osanikele eelmise aasta lõpus üksteise võidu kolhoosi kunagine elektrimees Tõnu Must ja Põlva Agro suurosanik Jaak Hinrikus, kes kumbki ei rääkinud müüjatele, et ettevõttele otsitakse uut tuumikomanikku.

Endised väikeosanikud usuvad, et millalgi leppisid Must ja Hinrikus omavahel kokku, sest ülepakkumised lõppesid. Talvel toimunud üldkoosolekul tegi suurosanik Hinrikus teistele ettepaneku oma osad talle maha müüa.

Aprilli alguses võtab Agrowill Groupiga ühendust SEB Eesti Ühispank, kutsudes neid tegema pakkumist Põlva Agro ülevõtmiseks ning tema teada oli pakkujaid veel.

Saviciuse sõnu kinnitab GILD Bankersi partner Šarunas Skyrius - initsiatiiv tuli eestlaste, mitte leedukate poolt.


Agrowill Groupi finantsjuht peab Põlva Agrot heaks ettevõtteks ja tehingut eriti kasulikuks ostjatele, suuri muutusi ettevõttes teha ei plaanita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles