Piiri ääres elavaid inimesi ehmatavad hiigelarved väliskõnede eest

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Piirialadel elavad inimesed satuvad mobiiliga tihti kogemata naaberriigi võrku, mis tekitab üüratuid väliskõnede arveid.

Automaatselt võrku vahetavad telefonid on kõigi riikide piirialade häda, kirjutab Õhtuleht. Eestis lööb see kõige tugevamalt nende rahakoti pihta, kes elavad Venemaa külje all Ida-Virus ja Kagu-Eestis, sest idanaabri roaming-hinnad on Euroopa Liidu omadega võrreldes üüratud.

Tehnojärelevalveameti sideteenuste osakonna juhataja Oliver Gailani sõnul võib vastastikune levi Eesti-Vene koordinatsioonilepingu järgi ulatuda piirist kuni 30 kilomeetri sügavusele, kuna mõlemad soovivad piirialadel head levi pakkuda.

Eesti mobiilioperaatorid EMT, Elisa ja Tele 2 on üksmeelselt seisukohal, et piiri lähedal kogemata tehtud väliskõned on telefoniomaniku vastutada. «Iseenesest pole see vaidlusküsimus, kuna on konkreetselt kliendi enda põhjustatud asi,» sõnab EMT pressiesindaja Kaja Sepp, kuid möönab, et kliendile on ka vastu tuldud ja kompromissarveldus tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles