Nordea sai valitsuselt hüvitist

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft.
Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft. Foto: Liis Treimann.

Rahandusministeerium hüvitas Nordea Finance'le käibemaksutõusu kulu 13 000 krooni, kinnitas ministeeriumi pressiesindaja Annika Vilu.


«See oli ka ainus avaldus, mis vastas seaduses sätestatud tingimustele ehk ettevõtja tegi käibemaksu tõusu tõttu tavapärasest enam kulutusi tööjõule ning neid kulusid poleks tekkinud kui seaduse avaldamise ja jõustumise vahele oleks jäänud pikem ajavahemik,» ütles Vilu.

Hüvitiseta jäid Tartu trükikoda Garisson, aga ka Viljandi postimüügifirma Anttila. Põhjuseks asjaolu, et taotlesid kulude hüvitamist, aga riigikogu oli valmis hüvitama vaid tõendatud tööjõukulu. Garisson saatis vanapaberikokkuostu 42 000 krooni eest trükitud blankette.

Riigikogu tõstis käibemaksu kahe protsendipunkti võrra tänavu juunis. Ettevõtjail jäi siis loetud arv päevi oma tegevuse kohandamiseks senisest kõrgema maksumääraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles