RMK ootab tuleval aastal puiduturu elavnemist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasumi tõstmiseks peab ettevõte tegema rohkem metsatöid.
Kasumi tõstmiseks peab ettevõte tegema rohkem metsatöid. Foto: Mihkel Maripuu

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogu kinnitas 2010. aasta eelarve, mille kogutulud on 1,53 miljardit krooni, tegevuskulud 1,38 miljardit krooni ning planeeritav puhaskasum 150 miljonit krooni.


2010. aastaks prognoositakse tulude kasvu võrreldes selle aastaga 16 protsenti. «Kasv on võimalik tänu puiduturu elavnemisele, mis võimaldab suurendada metsamaterjali müügiplaani ning prognoosida kõrgemaid hindu,» seisab toimetusse saadetud teates.

Seoses suurenenud töödemahuga kasvavad ka tegevuskulud 12 protsenti. «Tänu ümberkorraldustele ning juhtkonna heale tööle on suudetud hoida üldhalduskulude osakaal kogukuludest jätkuvalt langustrendis. Mullu oli see 25 protsenti, 2009. aastal 21 protsenti ning 2010. aastal prognoositakse üldhalduskulude vähendamist 20 protsendini kogukuludest,» selgitas RMK nõukogu esimees Ülle Rajasalu.

Metsauuendustöid on 2010. aastaks planeeritud suuremas mahus kui tänavu: uut metsa plaanitakse rajada 4539 hektaril, metsanoorendikke hooldada 13 820 hektaril ning harvendusraieid teha 10 600 hektaril. Riigimetsast raiutava puidu kogus 2010. aastal on 2,5 miljonit tihumeetrit. Metsaparanduslike tööde eelarve on 120 miljonit krooni.

Investeeringute maht 2010. aastal on 99 miljonit krooni, mis on samas suurusjärgus amortisatsioonikuluga. Suurimas mahus - 55 miljoni krooni ulatuses - on kavandatud
investeeringud metsaparandusse.


RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, orraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel. RMK majandada on 38 protsenti Eesti metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles