Terk: kõik Eesti piirkonnad on kannatanud ühtviisi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Terk
Erik Terk Foto: Toomas Huik

Tallinna Ülikooli Eesti tuleviku-uuringute instituudi direktor Erik Terk ütles, et vaatamata raskele tööhõivealasele olukorrale mitmes Eesti piirkonnas võib väita, et nõndanimetatud perifeeria pole kannatanud kriisi käes rohkem kui linnad.


Kriisijärgsel perioodil võib Tergi sõnul eeldada aga vastupidist efekti - regioonid, mille ettevõtlus pole suutnud moderniseeruda, võivad sattuda võrreldes arengukeskustega oluliselt kehvemasse olukorda.

Eesti majanduse praegune seisund pole Tergi hinnangul tingitud mitte ainult nõudluse langusest meie põhilistel sihtturgudel, vaid ka hilinemisest Eesti majanduse ümberstruktureerimisel.

«Seega saab rahvusvahelise majanduse stabiliseerumisest oodata pigem olukorra ajutist leevendumist Eestis kui endise olukorra taastumist ehk siis suurt välisraha sissevoolu ja kõrget majanduskasvu,» lausus Terk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles