FT: Deutsche Banki endine juht süüpingis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: AFP / Scanpix

Saksa riigiprokurörid esitasid eile süüdistused endise Deutsche Banki juhi Rolf Breueri vastu, mis võib tähendada, et tema pikk kohtuvõitlus meediaettevõtja Leo Kirchiga on lähenemas lõpule.


Breuerit süüdistatakse valetunnistuste andmises, mõjutamaks tema ja Kirchi vahelisi varasemaid kohtuasju.

Breueri advokaat Sven Thomas küll Financial Timesi telefonikõnedele ei vastanud, kuid Bloombergi andmetel olevat ta väitnud, et Breuer eitab oma süüd.

Kirch on Deutsche Banki ja Breueri enda vastu, kes oli 2002. aastani panga juhatuse ja 2006. aastani nõukogu esimees, palju kohtulahinguid pidanud. Nüüd on esimest korda jõutud ka reaalsete süüdistusteni.

Sellise pöörde võtsid asjad just siis, kui pank ja Kirch kohtuniku poolt soovitatud vahendaja abiga juba ligi 8-aastasele vaidlusküsimusele lahendust hakkasid otsima.

Üle 80-aastane ja põdura tervisega Kirch väidab, et tema meediaimpeeriumi kokkuvarisemises oli vähemalt osaliselt süüdi üks Breueri teleintervjuu.

Breuer oli intervjuus öelnud, et tema teada polnud finantssektor valmis Kirchile rohkem laenu andma. Kirchi ärihuvide hulka kuulusid tol ajal tasuline TV, spordiülekannete autoriõigused ja filmiarhiivid.

Kirchi väitel, nagu selgub panga viimasest kvartaliaruandest ja kohtudokumentidest, tekitati talle sellega 1,3 miljardi euro suurune kahju, millele lisanduvad intressid.

«Breuer ütles pangale, et ta on enda vastu esitatud süüdistused kätte saanud. See on Kirchi järjekordne katse tähelepanu oma läbikukkumistelt kõrvale veeretada,» ütles Deutsche Bank eile.

Müncheni riigiprokuröride pressiesindaja kinnitas eile vaid seda, et Breueri suhtes on Kirchi kohtuasjaga seoses tõesti uurimine läbi viidud.

Ajalehe Frankfurter Allgemeine Zeitungi teadet Breueri vastu esitatud süüdistustest kinnitasid ka teised olukorraga kursis olevad allikad.

Süüdistused puudutavad Breueri poolt 2003. aastal Kirchi asjus kohtunikele antud tunnistusi, mis küll ei sündinud vande all. Müncheni prokuröride süüdistusi peab nüüd kinnitama vastava astme kohus, kes sellisel juhul otsustab, millal menetlust alustada.

Deutsche Bank on Kirchi kohtuasja raames väljendanud oma muret ka tänavu ilmsiks tulnud spiooniskandaali pärast. Nimelt palkas pank sõltumatud uurijad, et teha kindlaks, kas üks panga huvide vastu tegutsenud aktsionär oli seotud Kirchiga. Ühtlasi oli pangal plaan - mis küll hiljem hüljati - Kirchi heaks töötavasse advokaadifirmasse ajutiselt «oma inimene» tööle sokutada.

Kirch on muuhulgas esitanud süüdistusi ka Deutsche Banki aastakoosolekute läbiviimise korra kohta.

Copyright The Financial Times Limited 2009. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles