Salasigarettide ning -piirituse äri kogub tuure

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal jäi nädalavahetusel vahele kolm salasigarettide müüjat.
Lääne-Virumaal jäi nädalavahetusel vahele kolm salasigarettide müüjat. Foto: Politsei

Mitmed salasigarettide ning -piiritusega hangeldavad jõugud on viimasel ajal maksu- ja tolliameti hambusse jäänud.


Septembri lõpus pidasid MTA uurimisosakonna töötajad Tallinnas kinni isikute grupi, kelle valdusest leiti kokku 800 000 sigaretti, üle poole miljoni krooni sularaha ja 600 liitrit piiritust. Tegemist oli Ukraina maksumärkidega sigarettidega L&M, More ja Kiss. Alustatud kriminaalmenetluse käigus tuvastati kuu aega hiljem ühest laost veel 240 000 maksumärkideta sigaretti Prince, mida seostatakse nimetatud grupi ebaseadusliku tegevusega.

Riigiprokuratuuri taotlusel võttis Harju Maakohus kaks isikut sellest grupist septembri lõpus vahi alla.

Oktoobri lõpus peeti Tallinnas kinni isikute grupp, kelle valdusest leiti 6000 liitrit piiritust ja seitse kasti sigarette. Novembri alguses peeti Tallinnas kinni isik, kelle valdusest leiti 1500 liitrit piiritust.

«Majanduslanguse ja sellega kaasneva tööpuudusega on kasvanud riskid aktsiisikaupade ebaseaduslikuks käitlemiseks ning seetõttu on maksu- ja tolliameti üheks prioriteediks nimetatud tegevusega seotud kuritegelike gruppide paljastamine,» lausus MTA uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste.

Riigiprokurör Helga Aadamsoo sõnul on tegemist tõsiste majanduskuritegudega, mille tõttu on riigil jäänud saamata ligikaudu 2,6 miljonit krooni aktsiisimaksu.
Maksu- ja tolliamet on selle aasta 9 kuuga pidanud kinni 7,6 miljonit sigaretti ja 22 000 liitrit 100-protsendilist alkoholi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles