ERGO arvestab liikluskindlustuse puhul sõiduki marki

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Peterburi teel..
Autod Peterburi teel.. Foto: Küllike Rooväli.

Juulist järgib ERGO Kindlustus uusi põhimõtteid liikluskindlustuse hinna arvestamisel, võttes arvesse ka sõiduki margist ja mudelist tulenevad liiklusstatistilised näitajad.

Juulist järgib ERGO Kindlustus uusi põhimõtteid liikluskindlustuse hinna arvestamisel, võttes arvesse ka sõiduki margist ja mudelist tulenevad liiklusstatistilised näitajad.

Lisaks korrigeerib ERGO liikluskindlustuse tariife tulenevalt inflatsiooni kasvust. Viimati muutis firma liikluskindlustuse tariife aasta tagasi.

«Uued hinnastamise põhimõtted on kindlustusvõtjale õiglasemad, sest järgivad täpsemalt konkreetse sõiduki kasutamisest tulenevat,» ütles juhatuse liige Sergei Vahnitski. Lisaks sõiduki margile ja mudelile arvestab ERGO jätkuvalt tariifi kujundamisel sõiduki kasutusala, mootori võimsust, arveloleku piirkonda, liikluskäitumisest tulenevat riski ning sõiduki kasutaja vanust.

Uued põhimõtted võetakse esialgu kasutusele sõidu- ja pakiautode puhul, teiste sõidukite jaoks kehtib endine kord.

Inflatsiooni kasvust tingitud muudatus toob kaasa keskmiselt 5,8 protsenti liikluskindlustuse hindade tõusu, samas jääb sõiduautode liikluspoliiside keskmine hinnatõus 3,5 protsendi piiresse.

«Maaklerii vahendustasude vähendamisega saime vältida järsku hinnatõusu, ent täielikult ERGO sellest ikkagi ei pääse inflatsiooni ülisuure kasvu tõttu,» nentis juhatuse Vahnitski.

Tarbijahinna indeksi tõus 11,4 protsendini on tõstnud märkimisväärselt remondi- ja raviteenuste hindu. Teenuste hinnatõus kajastub otseselt ka väljamakstavates hüvitistes. Kui eelmisel aastal oli keskmine hüvitis Eestis toimunud kahjujuhtumite korral 23 400 krooni, siis 2008. aasta I kvartalis oli see juba üle 26 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles