Euroopa energiaministrid kohtuvad Pariisis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiatuulikud..
Energiatuulikud.. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna ja homme kohtuvad Euroopa Liidu liikmesriikide energeetikaministrid Pariisis, kus toimub transpordi, telekommunikatsiooni ja energeetika mitteametlik nõukogu.

Kohtumisel esindab Eestit majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Täna arutavad ministrid Euroopa Liidu energiatõhususe heade tavade kataloogi koostamist, kusjuures kõik riigid saavad esitada kataloogi sisu kohta oma ettepanekuid.

Laupäeval on kõne all kliima- ja energiapakett, eriti just taastuvenergia direktiiviga seonduvad küsimused, sel teemal leiab aset ka ministrite mõttevahetus.

Üks olulisemaid elemente direktiivis on riiklikud taastuvenergia eesmärgid. Nimelt soovitakse igal liikmesriigil kindlaks määrata, kui suure osa energiatarbimisest peab aastaks 2020 moodustama taastuvenergia.

Eesmärk on tõsta Euroopa Liidu keskmine taastuvenergia osakaal selleks ajaks viiendikuni kogutarbimisest. Seekord on peamiselt oodata arutelu energia päritolutunnustega kauplemise korraldamise üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles