Balti terviseministrid: gripivaktsiin peab olema kättesaadav

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin Pandemrix.
Seagripivaktsiin Pandemrix. Foto: SCANPIX

Täna Riias kogunenud Balti terviseministrid ja rahvusvahelised eksperdid kõnelesid riikide valmisolekust gripi leviku tõkestamisel ja leidsid, et vaktsiin peaks olema kättesaadav.


Üks oluline teema kohtumisel oli valmisolek gripiviiruse A/H1N1 leviku tõkestamiseks. Kõik kolm riiki tegutsevad strateegiliste plaanide kohaselt ning peavad läbirääkimisi vaktsiini kiireks saamiseks.

«Läti ja Leedu kolleegid toetasid meie poolt Euroopa Komisjonile saadetud kirja, milles palusime astuda samme inimestele gripivaktsiini kättesaadavuse tagamiseks apteekides,» lausus Eesti sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Seekordse WHO Euroopa regiooni kontori korraldatava kuuenda kohtumise peateemaks oli majanduskriisi mõju tervisesektorile ning elanikkonna tervisele. Majanduslangusel on pikaajaline mõju inimeste tervisele, kuna töötus suureneb ning leibkondade sissetulekud vähenevad. See avaldab omakorda mõju tervisesüsteemide rahastamisele.

Pevkuri sõnul on oluline pidada nõu Balti kolleegidega ning saada ülevaade naaberriikides toimuvatest arengutest. Läti ja Leedu on tegemas tervishoius ümberkorraldusi, mis Eestis tehti kümme aastat tagasi. Need on keerulised, aga hädavajalikud reformid. «Nii Läti kui Leedu inimesed tunnustavad Eesti tänast paremat olukorda, rõhutades just aastaid tagasi tehtud õigeid otsuseid tervishoiu korraldamisel,» selgitas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles