Uus maailmarekord: firma loomine internetis 18 minutiga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Иллюстративный снимок.
Иллюстративный снимок. Foto: Priit Simson.

Täna püstitati justiitsministeeriumi registrite ja infosüsteemide keskuse loodud e-äriregistri ettevõtjaportaali abiga kõige kiiremini internetis asutatud ettevõtte maailmarekord.


Justiitsministeeriumi teatel asutas ettevõtja Raivo Keskra täna InnoEstonia 2009 konverentsil kõigi silme all Hankeabi OÜ, mille kogu registreerimise protsess algusest lõpuni võttis aega 18:03,05 minutit.



Registrite ja infosüsteemide keskuse direktori Ando Rehemaa sõnul oli maailmarekordi püstitamise eesmärgiks näidata, et Eestis on ettevõtte asutamine tehtud ettevõtjale äärmiselt lihtsaks.



«Riik on vähendanud bürokraatiat ning loonud maailma kiireimad e-lahendused, et ettevõtjal oleks oma tegevuse alustamine võimalikult mugav.»



Maailmarekord registreeritakse Universal Record Database'is.



«Universal Record Database on meile kinnitanud, et internetiportaali vahendusel kõige kiiremini asutatud OÜ kategooria vastab nende organisatsiooni standarditele ning kohe kui oleme rekordi andmed nende veebilehele sisestanud, tunnustatakse seda ametliku maailmarekordina,» selgitas Rehemaa.



Maailmarekordi sisuks oli luua täiesti uus osaühing, uue nime ja registrikoodiga, mille asutaja ja juhatuse liige on füüsiline isik.



Ettevõte registreeriti igapäevastes tingimustes reaalselt äriregistrisse, järgides tavalist protseduuri.



Ettevõtte taotluse vormid ei olnud ette täidetud ja kogu registreerimise protsess, e-stardikonto loomine ja sellele osakapitali kandmine, riigilõivu tasumine ja avalduse täitmise aeg kuulusid rekordi aja sisse.



Aega mõõdeti sajandiksekundi täpsusega algusest kuni kande ilmumiseni äriregistrisse.



Uue maailmarekordi ametlik nimi on «Interneti portaali vahendusel kõige kiiremini asutatud OÜ».



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles