Viljandis kallineb olmejäätmete vedu

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleanaway pürgiveoauto..
Cleanaway pürgiveoauto.. Foto: Peeter Langovits.

Prügiveofirma Cleanaway hakkab augustist Viljandis olmejäätmete äraveo eest rohkem raha küsima, et kompenseerida kütuse hinna tõusu.

Cleanaway Viljandi piirkonna juht Jaan Viljas sõnas ajalehele Sakala, et kütus on aasta algusest kallinenud peaaegu 25 protsenti. Kui palju prügiveo hind keskeltläbi tõuseb, ei osanud ta öelda.

Seekordne hinnatõus mõjutab kõige enam väikeste prügikonteinerite kasutajaid.

«Et koorem nii mahult kui kaalult täis saada, peab auto väikeste mahutite tühjendamiseks läbima pikema maa ning mootor peab kauem töötama ja rohkem tõstetsükleid tegema kui ühe suure mahuti tühjendamiseks,» selgitas Viljas.

Kui praegu maksab eramajade juures levinud 0,24-kuupmeetrise konteineri regulaarne tühjendamine 68 krooni, siis kuu aja pärast on sama mahuti tühjendamise hind 73.90 krooni ehk ligi üheksa protsenti enam.

Suuremate, 4,5-kuupmeetriste konteinerite tühjendamise tasu tõuseb 555 kroonilt umbes kahe protsendi võrra ning regulaarse teenuse ühekordseks tasuks kujuneb 566.80.

Selle aasta esimene hinnatõus oli 1. jaanuaril, kui jõustusid uued saastetasud ja kütuseaktsiis ning prügivedu kallines keskeltläbi 19 protsenti. 2006. aastal oli hinnatõusu põhjus tööjõukulutuste kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles