Eestlaste vaktsineerimine läheb maksma kuni 202,5 miljonit krooni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal H1N1 testvaktsiiniga
Süstal H1N1 testvaktsiiniga Foto: Reuters / Scanpix

Sotsiaalministeeriumi teatel maksab 1 doos seagripivastast vaktsiini 100-150 krooni. Arvestades, et Eestis on umbes 1,35 miljonit inimest ning igale inimesele peab ostma ühe doosi, läheks vaktsineerimine teoreetiliselt maksma 135-202,5 miljonit krooni.


Sotsiaalministeeriumi pressiteenistus teatas eile, et üks doos H1N1 gripi vaktsiini maksab vahemikus 100-150 krooni. Välismeedia kohaselt peaks aga iga riik ostma vähemalt kaks doosi inimese kohta. Sotsiaalministeeriumi kantsleri Ivi Normeti sõnul piisab aga täiskasvanutele ja üle kümneaastastele lastele ka ühest doosist.

See tähendab, et kõikidele eestlastele vaktsiini ostmine võib hea juhul maksma minna 135 miljonit ning halvemal juhul natuke üle 200 miljoni krooni. Juhul, kui ühest doosist siiski ei piisa, tuleb summad kahega korrutada, mis tähendab, et maksimum maksumuseks võib kujuneda lausa 405 miljonit krooni.

Esialgu on riigil plaanis osta 200 000 doosi.

Praegusel hetkel on Euroopas müügiloa saanud kolme erineva firma kolm erinevat vaktsiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles