Pangapetturid varastasid 3,5 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat
Sularahaautomaat Foto: Peeter Langovits

Riigiprokuratuuri ja keskkriminaalpolitsei ning USA õiguskaitseasutuste eduka koostöö tulemusena peeti 6. mail kinni rahvusvahelise arvutikelmuse ning pangakaartide võltsimise ja võltsitud pangakaartide kasutamisega tegelenud grupp.


2008. aasta novembri alguses oli Sergei Tšurikov saanud ebaseadusliku ligipääsu kaudu RBS Worldpay arvutisüsteemidele juurdepääsu ühe Ameerika Ühendriikides asuva panga deebetkaartide andmetele. Saadud andmed edastas Tšurikov oma kaasosalisele Igor Grudijevile, kelle ülesanne oli võltsida saadud andmetega pangakaardid ning korraldada nendega sularaha väljavõtmine.

Vaid ühe päeva jooksul õnnestus Tšurikovi ja Grudijevi kaasosalistel Mihhail Jevgenovil, ning Evelin ja Ronald Tsoil võtta erinevatest Tallinnas asuvatest sularahaautomaatidest erinevate isikute pangaarvetelt 10 000 krooni kaupa välja üle 3,5 miljoni krooni.

Menetlust juhtinud riigiprokurör Lavly Lepa sõnul oli tegemist rahvusvahelise pangapettusega, mille mõõtmed ulatusid üle Eesti riigipiiride ka paljudesse teistesse riikidesse. Seetõttu oli kriminaalmenetlus antud juhtumi uurimiseks nii Eestis kui ka USAs.

Sergei Tšurikov asub kandma Eestis talle määratud karistust ning peale USA ametivõimudelt väljaandmistaotluse saabumist, otsustatakse tema väljaandmisküsimus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles