ERGO lõpetas koostöö IIZi kindlustusmaakleriga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Alates juulikuust lõpetas ERGO Kindlustus koostöö IIZi Kindlustusmaakleriga seoses IIZi poolse koostöölepingu olulise rikkumisega.

Koostöölepingu lõpetamise tingis asjaolu, et IIZi on omal algatusel lõpetanud ERGO liikluskindlustuse pakkumise klientidele ja seda viidates asjaolule, et ta ei pea ERGO kokkulepitud vahendustasu piisavaks. Liikluskindlustuse uue vahendustasu määra 5 protsenti olid ERGO Kindlustus ja IIZi kindlustusmaakler kokku leppinud maikuu alguses.

Koostöö lõpetamise tõttu pole edaspidi võimalik ERGO Kindlustuse kindlustuslepinguid IIZi Kindlustusmaakleri vahendusel sõlmida.

Juhatuse liikme Sergei Vahnitski sõnul ei pea ERGO võimalikuks jätkata koostööd ettevõttega, kes ühepoolselt loobub allkirjastatud lepingu täitmisest. «Meie silmis on IIZi kindlustusmaakler oma usalduse kaotanud. Ei oleks uskunud, et vahendustasu vähendamise pärast loobub IIZi kindlustusmaakler kliendi huvide eest seismisest ning seab esiplaanile oma ärihuvid. Põhjendus, et ERGO pakutud vahendustasu on liiga madal, on arusaamatu. Üle poole maakleritest jätkavad ERGOga koostööd, » selgitas tai.

Klientide jaoks toob koostöö lõpetamine kaasa muutuse senises suhtluspartneris. Kui varem saatis kliendile makseteatised ja kindlustuspakkumused maaklerfirma, siis koostöö lõppemise järel saadab need ERGO. Seega jääb kõikidel ERGO praegustel klientidel alles võimalus saada infot ERGO kindlustuspakkumuste kohta ning langetada selle põhjal otsuse edasise kindlustuspartneri suhtes.

«ERGO liikluskindlustuse vahendamisest ühepoolset loobumist ei saa pidada kliendi huvide eest seismiseks, sest just see võib oma hinna ja kvaliteedi suhtega ning tasuta puksiiriabiga olla paljudele klientidele parim valik. Enam ei saa kindlustusvõtja olla kindel, et maakleri tehtud valik on tema jaoks parim, sest kogu turu valikut IIZI Kindlustusmaakler enam ei esinda,» märkis Vahnitski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles