Lõbustusasutused üritavad käivet varjata

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100-dollarilised rahatähed.
100-dollarilised rahatähed. Foto: Reuters / Scanpix.

Maksu- ja tolliamet tuvastas paljudes kontrollitud Tallinna ja Tartu lõbustusasutustes käibe varjamist, mis mõnes kohas ulatus lausa 50 protsendini. Samuti tuvastati ümbrikupalga maksmist.


Reid toimus 30. oktoobri hilisõhtul, kontrolliti ligi 20 lõbustusasutust (neist kolme Tartus) ning küsitleti hinnanguliselt 180 töötajat. Esialgsetel tulemustel saab öelda, et 80 inimese poolt antud ütlused ei lähe kokku ettevõtjate poolt deklareerituga.

Tuvastati näiteks juhtum, kus tööle oli võetud viis töötuna arvel olevat isikut. Mitteametlikult oli tööl 19 isikut, osa neist mitme aasta jooksul. Kaks isikut ütles kontrollimisel maksuhaldurile teadlikult vale nime.

MTA kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul näitavad reidi tulemused, et valdkonnas on probleeme ja seetõttu kavatseb maksuhaldur lõbustusasutustel jätkuvalt silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles