Soome ja Venemaa turistid hotellipidajaid alt ei vedanud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tartus.
Turistid Tartus. Foto: Margus Ansu

Tänavu üheksa kuu jooksul peatus majutusettevõtetes 1,7 miljonit turisti, mis oli 11 protsenti vähem kui eelmise aasta samal ajal, kuid siiski ei vedanud Eesti hotellipidajaid alt Soome ja Venemaa turistid.

2009. aasta jaanuarist septembrini peatus majutusettevõtetes 1,1 miljonit välisturisti, kes moodustasid majutusettevõtete klientide koguarvust ligi kaks kolmandikku. Vaatamata suvekuudel toimunud suursündmustele, oli välisturiste eelmise aasta üheksa kuuga võrreldes 62 000 vähem, teatas Statistikaamet.

Veidi üle poole välisturistidest saabus Soomest. Soome ja Venemaa olid peamistest turismipartnerriikidest ainsad, mille turistide arv majutusettevõtetes suurenes. Üheksa kuu jooksul peatus majutusettevõtetes 6000 Soome turisti enam kui eelmise aasta samal ajal ning Venemaa turiste arv suurenes 9000 võrra.

Tunduvalt vähenes majutusettevõtteid väisanud siseturistide arv. Üheksa kuu jooksul kasutas majutusettevõtete teenuseid 593 000 Eesti elanikku, mis oli 153 000 siseturisti vähem kui eelmise aasta samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles