WCO uus peasekretär tuleb Jaapanist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle kahe aasta maksu- ja tolliametit                      juhtinud Enriko Aav kinnitab, et maksupetturid kasutavad praegugi tuntud võtteid: ümbrikupalka ja arvevabrikuid..
Üle kahe aasta maksu- ja tolliametit juhtinud Enriko Aav kinnitab, et maksupetturid kasutavad praegugi tuntud võtteid: ümbrikupalka ja arvevabrikuid.. Foto: Priit Simson.

Maailma Tolliorganisatsiooni (WCO) uueks peasekretäriks valiti Kunio Mikuriya Jaapanist, kes edestas hääletusel napilt Rootsi kandidaati Lars Karlssoni.

26.-28. juunil osales maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav WCO Nõukogu istungitel, kus võeti kokku aasta tegevused. Organisatsiooni kõrgeima organi kokkusaamise olulisimaks sündmuseks oli WCO uue peasekretäri valimine liikmesriikide poolt. Valituks osutus napilt enim hääli saanud Jaapani kandidaat Kunio Mikuriya.

Kunio Mikuriya on alates aastast 2002 olnud WCO peasekretäri asetäitja, omades suurt rahvusvahelist kogemustepagasit. 1. jaanuaril 2009 annab oma ülesanded Mikuriyanile edasi praegune WCO peasekretär Michel Danet (Prantsusmaa), kes valiti sellele ametikohale 2003 aastal.

Üks olulisemaid ülesandeid uuele peasekretärile on juhtida tolliorganisatsiooni 21. sajandi kiiresti muutuvas ja üha rohkem globaliseeruvas maailmas, kus tolli roll pidevalt muutub.

Eesti liitus WCO-ga 1992 aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles