Luksushotelli omanik: Eesti pidu pidigi lõppema

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Wientjes.
Johannes Wientjes. Foto: Liis Treimann.

See oli kohe selge, et see pidu peab millalgi lõppema, lausus kevadel Tarmo Sumbergilt luksushotelli Kolm Õde ostnud hollandlane Johannes H.Wientjes ajakirjale Saldo.


«Kui korteri ruutmeetrihinnad läksid juba 7000-8000 euro kanti, aga sissetulekud olid, nagu need olid, siis olid korterid suhteliselt kolm-neli korda kallimad kui Pariisis ja Londonis,» ütles ta.

Wientjes peab halvaks ka seisu, et Eestis ei ole oma panku, sest praegusel ajal isegi hea äriideega panka minnes vastatakse Rootsi reeglite järgi «ei».

Hotelliärimehe sõnutsi on Eestil vaja tugevat kontseptsiooni, kuidas saada rohkem makse ilma maksumäärasid tõstmata ja alles seejärel tõsta sotsiaalkulutusi.

Üks vahend majanduse elavdamiseks on tema hinnangul turismi toetamine. Siinjuures võiks Wientjesi sõnul mõelda näiteks golfile või purjetamisele. Samamoodi võiks arendada mahepõllumajandust. Seda oleks tema hinnangul väga lihtne kiiresti teostada ning selleks on isegi eurotoetused olemas.

Ka oli tema hinnangul viga käibemaksu tõstmine. Väikses riigis, mis sõltub palju turismist, pole käibemaksu tõstmine kuigi nutikas idee, lausus ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles