SEB juht: ei saa öelda, et kinnisvaraturg normaalselt toimiks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Asmann
Ahti Asmann Foto: Mihkel Maripuu

Kui räägime, et kinnisvaraturul tehingute arv kasvab, siis tegelikult likviidsus ikkagi äärmiselt madal ning me ei saa endiselt öelda, et kinnisvaraturg normaalselt toimiks, lausus SEB juht Ahti Asmann ajakirjale Saldo antud intervjuus.


«Kuid see, et halvemaks minna ei saa, on hea uudis,» lausus Asmann. Tema sõnutsi on majanduses märke stabiliseerumisest, kuid olukord on endiselt väga keeruline. Kinnisvarahindade tõusu kahe järgmise aasta jooksul pangajuht ei näe.

Raskustesse sattunud laenuvõtjate juures on Asmanni sõnutsi tõestust leidnud väide, et laenusaaja karakter ei muutu: need, kes olid raskustes eelmise kriisi ajal ja said neist heal ajal üle, satuvad suure tõenäosusega raskustesse ka järgmise kriisi ajal.

Kriisi mõju on pangajuhi sõnutsi olnud rohkem sektorite lõikes. Kinnisvara on kõige ilmselgem näide, lisaks automüük, restoranid ja hotellid. «Nende valdkondade juures on alati olnud riskantsema sektori tärnike ja selles osas pole meil üllatusi olnud,» ütles Asmann.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles