Skype sai Joltidilt tarkvara omandiõigused

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo
Skype'i logo Foto: Skype

Skype'is enamusosaluse omandav Silver Lake'i juhitud investeerimisgrupp on jõudnud ettevõtetega Joltid Limited ja Joost N.V kokkuleppele Skype'i tarkvara omandiõiguse osas, teatas eBay.


Vastavalt leppele saab Skype omandiõiguse kogu seni litsentsi alusel kasutatud ja Joltidile kuulunud tarkvarale ning investeerimisgrupi ja eBay vastu suunatud kohtuasi lõpetatakse.

Osana kokkuleppest liituvad Skype'i investorite ringiga Skype'i asutajad Niklas Zennström ja Janus Friis, omandades Joltidi tarkvara ja märkimisväärse kapitaliinvesteeringu eest 14 protsenti Skype'ist.

Silver Lake'ile ja teistele investoritele, kuhu kuuluvad näiteks Andreessen Horowitz ja Canada Pension Plan Investment Board, jääb Skype'is kokku 56-protsendiline ja eBayle 30-protsendiline osalus.

Vastavalt varasemale teadaaandele saab eBay müüdava osaluse eest 1,9 miljardit dollarit ja võlakirja 125 miljoni dollari suurusele summale. Skype'i väärtuseks 2,75 miljardit dollarit hindav müügitehing kavandatakse lõpule viia veel käesoleval aastal.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles