Vanaduspensioni saajatest töötab ligi viiendik

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanurid Kristiine sotsiaalkeskuses.
Vanurid Kristiine sotsiaalkeskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Vanaduspensioni saajatest töötas aprillis 18 protsenti ehk 50 973 inimest, 63-66aastastest vanaduspensioni saajatest töötas koguni 33 protsenti.


Kõigist vanaduspensioni saavatest meestest töötas 20 ning naistest 16 protsenti, selgus sotsiaalministeeriumi statistikast.

Töötavate vanaduspensioni saajate osatähtsus on viimastel aastatel püsinud ligikaudu sama. 2008. aastal oli see 19 ja 2007. aastal 18 protsenti.

Samas on viimastel aastatel püsivalt kasvanud ennetähtaegselt pensionile minek. 2008. aastal oli vanaduspensioni saajatest ennetähtaegse vanaduspensioniga 5,0 protsenti ehk 14 639 inimest. 2005. aastal oli see protsent 3,7. Ennentähtaesele vanaduspensionile mineku sagenemise üks põhjusi on töötuse kasv, ütles sotsiaalministeeriumi meedianõunik Jana Rosenfeld.

Valitsus kiitis sel nädalal heaks Eesti konkurentsivõime kava, mis näeb riigi rahalise seisu parandamiseks muu hulgas ette pensioniea järkjärgulist tõstmist 2024. aasta lõpuks 65. eluaastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles